Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на алфа до 4000лв

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор на алфа до 4000лв

Здравейте,
    наскоро си продадох колата и съм в процес на избиране на нова. Предишната ми(и първа моя) беше Хюндай Купе 1.6 114к.с. Колата се оказа много здрава - за почти две години не е влизала в сервиз, обаче ми липсваше нещо много важно за мен - удоволствието от шофирането. Също разхода ми беше голям ~12/100(градско). Тези неща(главно първото) доведоха до продажбата.
    Искам да си взема кола с характер и съм хвърлил око на алфите. И то по-специално на 156 sportwagon 1.9/2.4 JTD. Като втори вариант ми е 147 - пак дизелов.
    От доста време чета и проучвам по форумите и като цяло това, което разбрах е, че дизеловите jtd двигатели са доста сполучливи и здрави. Освен това и разхода ми ще е доста по-нисък отколкото при старата кола.
    Като основно слабо място повечето посочват окачването, което по българските пътища "бързо сдавало багажа".
    Интересува ме тези неща верни ли са и има ли други важни неща, на които трябва да обърна внимание. Относно двигателите - най-много ми допада сякаш 1.9 140к.с, ако може малко повече подробности за него.
    И последно може ли за тези пари според вас да се намери читав автомобил между 2002-2005година?
    Благодаря предварително!

Ако сметнеш и обслужването след покупката на алтомобила на дали ще ти стигнат поне според мен. Нека изкажат мнението си и по компетентните.
    алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
      Ако сметнеш и обслужването след покупката на алтомобила на дали ще ти стигнат поне според мен. Нека изкажат мнението си и по компетентните.

За 4к фейс .. запазена и читава трудно вече 5к ще може да е по вероятно да попаднеш на читав екземпляр. Успех
      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Човека не е споменал, че иска фейс. Нормална 2002- за 4к ще си намери.

Comment

Ми то повечето след 2002ра са фейс .. и ако не греша 1.9 140 коня се слага във фейсовите ...
          Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
          Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Колега http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=91985 това е моята бамбина. Форумна е, всичко е документирано и е правена само при Иво Пининфарина
            С 8 гуми, нов вариатор,свещи, ксенони, акомулатор Виж за 5к може да се разберем. Ако си заинтересован Пиши. В колата са наляти много пари и любов за да си я стегна И да си стане читава Успех иначе с намирането
            147 1.6TS 2005 120bhp.
            The beauty is real...you just have to find it!

Comment

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
              Ми то повечето след 2002ра са фейс .. и ако не греша 1.9 140 коня се слага във фейсовите ...
              грешиш - има преди фейса с 1.9 16в 140 к.с. Даже на мен по- ми харесват от фейслифтовите, не знам защо...
              '05 166 V6
              '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                грешиш - има преди фейса с 1.9 16в 140 к.с. Даже на мен по- ми харесват от фейслифтовите, не знам защо...
                Точно..моята е производство 09-2003г -140 к.с 16в 1.9
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                sigpic

Comment

За 4к читав дизел трудно и то между 2002-2005 си е в сверата на фантастиките.........................освен някоя кочина дошла само карусерията от Италия и в бегето да са и сложили някой двигател от моргата.Не виждам смисъл човек да се хвърля на най-ефтината оферта,доказано е многократно че после следват още големи ремонти и излиза колкото една читава че и отгоре.По добре или си додай за една читава или си вземи нещо което ти е по джоба.
                  SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                    Точно..моята е производство 09-2003г -140 к.с 16в 1.9
                    Че тя и моята същият месец, година и двигател. Сигурно са приятелки

По темата - няма как за тоя бюджет външен фейс. Гледаш преди 2003-та.

Comment

Има и фейслифтови 156-ци за под 4000 лв.:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...9&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...9&pageNumber=2

Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

http://www.cars.bg/c1521720
                        Now: 156 2.5 V6 24V
                        Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение

Пич първия линк който си пуснал е ,,автокъща,, по скоро морга в Ротердам,с два много големи филияла е,един цял ден ги обикалях.Естествено бях любопитен да вида що за стока е на тези примамливи цени.Държат я мароканци цигани некви,всичките им коли са най-големите кенефи които някога бях виждал,изтръгнати скоростни лостове,изкормени кабеляци от таболото,зверски раздрани кожени салони,от долу брутално изгнили и голяма част от тях не могат да минат преглед в Холандия,с петна от биологичен материял по седалките,не ми са мисли за състоянието на двигателите .....................
                          Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 16:07.
                          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

За това търсете коли с кожа, за да мое си забършете бЕлото от седалките
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                            X